Moderna investighează posibile reacții alergice provocate de un lot de vaccinuri, după ce mai multe persoane din California care s-au imunizat au avut nevoie de tratamente pentru astfel de reacții

moderna-investigheaza-posibile-reactii-alergice-provocate-de-un-lot-de-vaccinuri,-dupa-ce-mai-multe-persoane-din-california-care-s-au-imunizat-au-avut-nevoie-de-tratamente-pentru-astfel-de-reactii

Producătorul de vaccinuri a fost informat de Departamentul de Sănătate Publică al statului California că mai multe persoane care s-au imunizat cu un anumit lot de vaccin, într-un centru din orașul San Diego, au avut nevoie de îngrijiri suplimentare după ce au fost imunizate.

De altfel, epidemiologul șef al statului californian a recomandat încă de duminică întreruperea vaccinării cu doze din lotul respectiv (41L20A), pentru că prezintă riscuri.

Moderna a precizat că această problemă nu a fost raportată și de alte centre de imunizare, care ar fi putut administra doze din lotul care este acum verificat. În total, lotul a conținut peste 1,27 de milioane de doze, dintre care 307 mii vor fi depozitate până ce investigația se va încheia.

Surse alternative: Reuters, California Department of Public Health.

Articole similare