SUA. Doi membri ai Gărzii Naționale au fost retrași de la procesiunea de inaugurare în funcția de președinte a lui Joe Biden, după ce serviciile de informații au descoperit legături între aceștia și grupări extremiste.

sua-doi-membri-ai-garzii-nationale-au-fost-retrasi-de-la-procesiunea-de-inaugurare-in-functia-de-presedinte-a-lui-joe-biden,-dupa-ce-serviciile-de-informatii-au-descoperit-legaturi-intre-acestia-si-grupari-extremiste.

Armata, în parteneriat cu FBI, verifică trupele desfășurate în capitală pentru a preveni orice acțiune extremistă, din cauza îngrijorărilor cu privire la posibilitatea unui atac din interior. Nu este clar în acest moment dacă între cei doi există legături sau ce fel de incident a declanșat eliminarea lor.

Associated Press relatează că s-a constatat că cei doi aveau legături cu milițiile de extremă dreapta, dar nu a fost descoperit niciun complot împotriva lui Biden.

Potrivit CNN, Garda Națională nu a oferit detalii despre natura evenimentului, doar a menționat: Din cauza securității operaționale, nu discutăm procesul și nici rezultatul verificării pentru membrii militari care participă la inaugurare.

Secretarul interimar al Apărării, Christopher Miller, a declarat luni că nu există nicio informație care să indice o amenințare din interior pentru inaugurarea președintelui ales Joe Biden și că Așa cum este normal, departamentul va examina gardienii naționali aflați în Washington DC. Deși nu avem informații care să indice o amenințare din interior, nu lăsăm nici o piatră neîntoarsă în securizarea capitalei. Acest tip de verificare este efectuat des de către oamenii legii pentru evenimente care necesită un nivel ridicat de securitate. Cu toate acestea, în acest caz, scopul participării militare este unic.

Printre cei care au participat la revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie se aflau și veterani ai Armatei, Forțelor Aeriene sau Marinei, precum și militari activi. Ca urmare a evenimentelor, armata a anunțat că analizează atent extremismul din rândurile sale. Există peste 21.500 de soldați ai Gărzii Naționale desfășurați în prezent în Washington DC, pentru a asigura buna desfășurare a procesului de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte, a declarat luni Biroul Gărzii Naționale.

Surse alternative: CNN, Business Insider, AP.

Articole similare