Sondaj Gallup. Donald Trump este singurul președinte american care nu a avut niciodată pe timpul mandatului mai mult de 50% din aprobarea cetățenilor. Media tuturor sondajelor din ultimii patru ani îl plasează pe ultimul loc, după al Doilea Război Mondial.

sondaj-gallup-donald-trump-este-singurul-presedinte-american-care-nu-a-avut-niciodata-pe-timpul-mandatului-mai-mult-de-50%-din-aprobarea-cetatenilor-media-tuturor-sondajelor-din-ultimii-patru-ani-il-plaseaza-pe-ultimul-loc,-dupa-al-doilea-razboi-mondial.

În ultimul sondaj referitor la mandatul de președinte al lui Donald Trump (realizat în perioada 4-15 ianuarie), numai 34% dintre respondenți s-au declarat mulțumiți de activitatea sa, cel mai mic procent obținut de președinte într-un astfel de demers, notează Gallup. Analiștii americani pun acest rezultat pe seama declarațiilor făcute în jurul evenimentelor petrecute pe 6 ianuarie, când susținătorii săi au pătruns forțat în Capitoliu, în ziua în care Congresul certifica victoria lui Joe Biden.

Precedentul record negativ (35%) s-a înregistrat spre finalul anului 2017, când oficialii Departamentului de Justiție au acuzat mai multe persoane din anturajul său că au primit ajutor din partea Rusiei, în campania electorală. Apogeul, însă, l-a înregistrat chiar după ce a trecut cu bine de primul proces de punere sub acuzare, la începutul anului trecut. În sondajele de atunci, 49% dintre americani s-au declarat mulțumiți de activitatea lui Trump. Însă procentul au scăzut iarăși până la 40%, pe fondul protestelor Black Lives Matter din vară.

Luând în considerare rezultatele tuturor sondajelor de acest gen, media generală care rezultă este de numai 41%, cea mai mică înregistrată de un președinte american de când Gallup ține statistica, adică din 1938. Compania de sondare notează că Donald Trump este singurul președinte care nu a depășit în niciun sondaj pragul psihologic de 50%.

Considerând media tuturor sondajelor efectuate în cei patru ani de mandat, numai 7% dintre susținătorii Partidului Democrat au fost mulțumiți de activitatea lui Trump, față de 88% dintre cei ai Partidului Republican. Este, de asemenea, un record în privința polarizării electoratului.

Sursa: Gallup

Articole similare