Microsoft a încheiat un parteneriat cu General Motors și Cruise pentru a accelera comercializarea vehiculelor autonome fără șofer.

microsoft-a-incheiat-un-parteneriat-cu-general-motors-si-cruise-pentru-a-accelera-comercializarea-vehiculelor-autonome-fara-sofer.

Cruise și General Motors au anunțat marți că au intrat într-un parteneriat strategic cu Microsoft pentru a accelera comercializarea vehiculelor cu conducere automată. Companiile își vor reuni experiențele în materie de inginerie software și hardware, capacități de cloud computing și alte tehnologii pentru a revoluționa transportul și pentru a crea o lume mai sigură, mai curată și mai accesibilă pentru toată lumea.

GM va colabora cu Microsoft pentru a accelera inițiativele de digitalizare ale producătorului de automobile, inclusiv a inteligenței artificiale, și va explora oportunități de a raționaliza operațiunile în lanțurile de aprovizionare digitale și de a aduce noi servicii de mobilitate rapidă clienților. Cruise va folosi Azure, platforma de cloud computing a Microsoft, pentru vehiculele sale fără șofer. 

Compania GM a declarat că principalul scop este de “a accelera inițiativele de digitalizare, inclusiv colaborarea, stocarea, inteligența artificială și capacitățile de învățare automată”. 

Surse alternative: Cruise.com, Reuters.

Articole similare