STS precizează că persoanele cu boli cronice pot fi programate pentru vaccinare și prin intermediul medicilor de specialitate, începând de azi.

sts-precizeaza-ca-persoanele-cu-boli-cronice-pot-fi-programate-pentru-vaccinare-si-prin-intermediul-medicilor-de-specialitate,-incepand-de-azi.

Serviciul de Telecomunicații Speciale precizează că persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:

 • Individual, direct în platformă.
 • Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar.
 • Prin intermediul direcțiilor de asistență socială.

  Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.

  • Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice.

  Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.

  • Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

  *Pentru oricare dintre variantele de înscriere și programare, persoana deține responsabilitatea legală asupra datelor declarate.

  STS mai adaugă că până duminică la ora 11, prin intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare (115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale).

  Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:

  – individual direct în platformă – 104.655 de persoane

  – prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane

  – telefonic, prin Call Center – 29.825 de persoane

  – prin intermediul angajatorului – 61.447 de persoane din domenii esențiale

  Articole similare

  a-doua-amanare-a-persoanelor-programate-pentru-vaccinare-aproape-67-de-mii-de-persoane-cu-varsta-sub-65-de-ani,-care-erau-programate-pentru-vaccinare-cu-prima-doza,-intre-30-ianuarie-si-11-februarie,-vor-fi-reprogramate-autoritatile-spun-ca-masura-este-necesara-pentru-a-avea-suficiente-doze-de-rapel-pentru-persoanele-deja-vaccinate-cei-cu-varste-de-peste-65-de-ani-isi-pastreaza-toate-programarile,-atat-pentru-prima-doza,-cat-si-pentru-rapel.

  A doua amânare a persoanelor programate pentru vaccinare. Aproape 67 de mii de persoane cu vârsta sub 65 de ani, care erau programate pentru vaccinare cu prima doză, între 30 ianuarie și 11 februarie, vor fi reprogramate. Autoritățile spun că măsura este necesară pentru a avea suficiente doze de rapel pentru persoanele deja vaccinate. Cei cu vârste de peste 65 de ani își păstrează toate programările, atât pentru prima doză, cât și pentru rapel.