SUA. Un bărbat înarmat a fost arestat în apropiere la Washington, în timp ce încerca să treacă printr-un punct de control de lângă Capitoliu, unde Joe Biden va depune jurământul în câteva zile.

sua-un-barbat-inarmat-a-fost-arestat-in-apropiere-la-washington,-in-timp-ce-incerca-sa-treaca-printr-un-punct-de-control-de-langa-capitoliu,-unde-joe-biden-va-depune-juramantul-in-cateva-zile.

Forțele de ordine din Washington DC au arestat un bărbat din Virginia, care a încercat să treacă printr-un punct de control al poliției. Avea o acreditare falsă pentru ceremonia de învestire a președintelui-ales Joe Biden și era înarmat cu a o armă de mână încărcată și mai mult de cinci sute de cartușe.

Bărbatul, identificat în hârtiile instanței drept Wesley Allen Beeler, conducea o camionetă cu mai multe autocolante pe care erau scrise mesaje legate de arme de foc, inclusiv unul care scria: „Dacă vin după arme tale, dă-le mai întâi gloanțele tale”.

Beeler a prezentat o „acreditare pentru inaugurare neautorizată” la un punct de control al poliției din Capitoliu.

Ceremonia de învestire a lui Joe Biden va avea loc miercuri, 20 ianuarie, și există temeri că vor avea loc proteste violente ale susținătorilor lui Donald Trump, care cred falsele sale afirmații de fraudă electorală.

FBI a avertizat că pot avea loc proteste armate în toate cele 50 de state, începând de sâmbătă seara, până la ceremonia de învestire, iar la Washington au fost mobilizați peste 15 de mii de membri ai Gărzii Naționale.

Michigan, Virginia, Wisconsin, Pennsylvania și Washington au fost printre statele care și-au activat Garda Națională pentru a consolida securitatea.

Sursa: The Guardian.

Articole similare