Premierul Cîțu l-a demis din funcția de consul al României la Bonn pe Gheorge Dimitrescu, pus ieri sub urmărire penală de DNA alături de Liviu Dragnea în dosarul vizitei în SUA la inaugurarea lui Donald Trump.

premierul-citu-l-a-demis-din-functia-de-consul-al-romaniei-la-bonn-pe-gheorge-dimitrescu,-pus-ieri-sub-urmarire-penala-de-dna-alaturi-de-liviu-dragnea-in-dosarul-vizitei-in-sua-la-inaugurarea-lui-donald-trump.

Hotărârea a fost luată în ședința de Guvern de astăzi. Amintim că ieri DNA a anunțat că începe urmărirea penală, într-un nou dosar, împotriva lui Liviu Dragnea, pentru trafic de influență, legat de obținerea invitației la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, în 2017. Intermediarii, între care consulul României la Bonn, au plătit 100 de mii de dolari, prin off-shore.

Gheorghe Dimitrescu era la vremea respectivă parlamentar PSD, iar funcția de consul a obținut-o tocmai pentru că Liviu Dragnea și-a folosit influența asupra ministrului de Externe de la vremea respectivă (Theodor Meleșcanu). Acum este anchetat pentru cumpărare de influență.

Comunicatul DNA poate fi consultat aici.

Articole similare