PepsiCo plănuiește să atingă o amprentă neutră de carbon până în 2040, pentru întreg lanțul de aprovizionare. Anul trecut, a fost a doua companie generatoare de deșeuri, după Coca-Cola.

pepsico-planuieste-sa-atinga-o-amprenta-neutra-de-carbon-pana-in-2040,-pentru-intreg-lantul-de-aprovizionare-anul-trecut,-a-fost-a-doua-companie-generatoare-de-deseuri,-dupa-coca-cola.

Compania a anunțat că planul pentru următorii zece ani este să reducă cu 75% emisiile de gaze cu efect de seră în cadrul propriilor operațiuni de producție, și să-și determine furnizorii să-și reducă emisiile cu cel puțin 40%.

De asemenea, spune că va folosi surse de energie regenerabilă în birourile sale, va reduce numărul călătoriilor cu avionul în interes de afaceri și va folosi PET-uri reciclate pentru ambalarea băuturilor. În luna noiembrie, producătorul și-a reinventat sticlele de doi litri, pentru a fi mai ușor de manevrat și mai prietenoase cu mediul (conțin cu 24% mai puțin plastic).

Acțiuni similare a anunțat și Coca-Cola, care până în 2030 intenționează să reducă cu un sfert procentul emisiilor generate pe întreg lanțul de aprovizionare.

În 2020, Coca-Cola a fost declarată compania care a generat cele mai multe deșeuri din plastic, urmată de PepsiCo, conform auditului făcut în cadrul mișcării #breakfreefromplastic, susținută de Greenpeace.

Surse alternative: Reuters, Raport Breakfreefromplastic.

Articole similare