Indonezia. Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter s-a produs pe insula Sulawesi. Sunt cel puțin zece persoane ucise și alte câteva sute rănite. 

indonezia-un-cutremur-cu-magnitudinea-de-6,2-pe-scara-richter-s-a-produs-pe-insula-sulawesi-sunt-cel-putin-zece-persoane-ucise-si-alte-cateva-sute-ranite. 

Cutremurul a lovit la nord-est de Majene, la o adâncime mică, de zece kilometri, chiar înainte de ora 1:30 dimineața, și a fost urmat de mai multe replici. 

Mii de oameni au ieșit panicați din case și au fugit spre locuri mai înalte, iar autoritățile chiar au emis o avertizare de tsunami. Potrivit Reuters, care citează un oficial local, cel puțin zece persoane au murit sub dărâmături iar aproape 700 sunt rănite.

Șirul de cutremure a provocat trei alunecări de teren, a deteriorat podurile către nodurile regionale și mai mult de 60 de case, precum și două hoteluri. 

Indonezia are o activitate tectonică ridicată și este afectată în mod regulat de cutremure. În 2018, un cutremur devastator cu magnitudinea 7,5 și un tsunami ulterior au lovit orașul Palu, în Sulawesi, ucigând 4.340 de oameni. 

Sursă alternativă: Reuters

Articole similare