TikTok securizează conturile tuturor utilizatorilor cu vârste mai mici de 16 ani. Proprietarii contului vor decide de cine să fie urmăriți, videoclipurile lor nu mai pot fi descărcate, iar unele instrumente de creație au fost scoase.

tiktok-securizeaza-conturile-tuturor-utilizatorilor-cu-varste-mai-mici-de-16-ani-proprietarii-contului-vor-decide-de-cine-sa-fie-urmariti,-videoclipurile-lor-nu-mai-pot-fi-descarcate,-iar-unele-instrumente-de-creatie-au-fost-scoase.

Aplicația și-a schimbat politica de confidențialitate, la o lună după ce autoritățile americane i-au cerut să facă public modul în care își protejează utilizatorii minori. O altă schimbare introdusă: tinerii nu vor mai putea folosi funcțiile de ”Duet” și ”Stitch” din panoul de instrumente.

Elaine Fox, șeful departamentului pentru confidențialitate din cadrul aplicației, a explicat: ”Vrem să încurajăm utilizatorii tineri să navigheze sigur în mediul online. Sperăm să-i inspirăm să ia de acum numai decizii informate în privința siguranței lor pe Internet”.

Spre finalul anului trecut aplicația deținută de grupul chinez ByteDance a mai luat o serie de măsuri pentru protejarea utilizatorilor din această categorie de vârstă: a scos funcțiile ”Live video” și ”chat”. În paralel, a lansat o versiune a aplicației destinată copiilor mai mici de 13 ani, similară YouTube kids, cu conținut dedicat și mai multe măsuri de protecție online.

Surse alternative: Sky News, Forbes.

Articole similare