Premierul Cîțu anunță că a solicitat Comisiei Europene încă opt milioane de doze de vaccin Pfizer. În total România ar urma să primească aproximativ 21 de milioane de doze de la Pfizer și 3,4 milioane de la Moderna.

premierul-citu-anunta-ca-a-solicitat-comisiei-europene-inca-opt-milioane-de-doze-de-vaccin-pfizer-in-total-romania-ar-urma-sa-primeasca-aproximativ-21-de-milioane-de-doze-de-la-pfizer-si-3,4-milioane-de-la-moderna.

”Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european”, a anunțat premierul Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Șeful guvernului a precizat că este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech/Pfizer și contractate deja de România. Aceste doze vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane. ”Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală”, a precizat șeful Executivului.

”În plus față de vaccinurile BioNTech/Pfizer, mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna și contractate deja de România”, a adăugat Cîțu.

 

Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetățeni care vor să se protejeze astfel de…

Publicată de Florin Cîţu pe Marţi, 12 ianuarie 2021

Articole similare