Olanda. Școlile și magazinele neesențiale rămân închise cel puțin încă trei săptămâni, alături de restaurante și baruri. Îngrijorări privind răspândirea noii tulpini a coronavirusului.

olanda-scolile-si-magazinele-neesentiale-raman-inchise-cel-putin-inca-trei-saptamani,-alaturi-de-restaurante-si-baruri-ingrijorari-privind-raspandirea-noii-tulpini-a-coronavirusului.

Premierul olandez Mark Rutte a declarat într-o conferință de presă că restricțiile trebuie să rămână în vigoare, din cauza amenințării reprezentate de noua tulpină a coronavirusului. Toate școlile și numeroasele magazine din întreaga țară au fost închise la mijlocul lunii decembrie, după închiderea tuturor barurilor și restaurantelor cu două luni mai devreme.

Potrivit statisticilor Worldometer, Olanda a înregistrat 4.872 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, bilanțul total depășind 880 de mii de infectări.

La finalul lunii decembrie statistica oficială anunță că pandemia de coronavirus a provocat cea mai mare creștere anuală a numărului deceselor, de la Al Doilea Război Mondial până în prezent.

Surse alternative: Reuters, Worldometer

Articole similare