Marea Britanie. Autoritățile recurg la amenajarea unor morgi temporare, din cauza creșterii numărului de decese provocate de coronavirus.

marea-britanie-autoritatile-recurg-la-amenajarea-unor-morgi-temporare,-din-cauza-cresterii-numarului-de-decese-provocate-de-coronavirus.

În ultimele săptămâni, recordurile de cazuri noi, dar și decese provocate de COVID-19 au fost doborâte frecvent, conform statisticilor autorităților britanice. Cele mai afectate zone au fost capitala Londra și sud-estul Angliei.

În comitatul Surrey, aflat în vecinătatea Londrei, capacitatea de 600 de locuri de care dispun morgile spitalelor a fost atinsă, iar autoritățile au dispus amenajarea unor incinte cu caracter temporar. 

În localitatea Leatherhead, din același comitat, autoritățile au amenajat în primăvară o astfel de clădire pentru depozitarea corpurilor neînsuflețite, pe un fost sit al Ministerului Apărării. Acum a fost operaționalizat din nou, iar din 845 de locuri, are ocupate circa 170. Facilități similare au început să fie amenajate și la Londra și în comitatul Kent.

Până acum, Regatul Unit a raportat peste 80 de mii de decese provocate de coronavirus, dar și peste trei milioane de cazuri. Luni, premierul a avertizat că sistemul sanitar riscă să ajungă să fie copleșit dacă bilanțurile ce vor fi anunțate în următoarele zile vor fi, în continuare, critice.

Sursa: Reuters.

Articole similare