Coordonatorul campaniei de vaccinare anunță că primele doze de vaccin anti-Covid de la Moderna vor ajunge miercuri în România. 

coordonatorul-campaniei-de-vaccinare-anunta-ca-primele-doze-de-vaccin-anti-covid-de-la-moderna-vor-ajunge-miercuri-in-romania. 

“Este vorba de sub 15.000 de doze”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță într-o intervenție la Digi24. Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că vaccinul Moderna va fi folosit alături de cel de la BioNTech, mai ales în centrele cu flux mai mare de persoane ce urmează să fie imunizate, iar decizia legată de care dintre vaccinuri va fi administrat unui pacient va aparține medicului. 

Anunțul vine la puțin timp după ce compania americană Moderna a anunțat că a demarat luni livrarea de vaccinuri împotriva Covid-19 către statele din Uniunea Europeană.

Vaccinul de la Moderna bazat pe tehnologie ARN mesager și care se administrează în două doze la un interval de 28 de zile, a fost autorizat de Comisia Europeană pe 6 ianuarie.

Luni dimineață a ajuns în România a patra tranșă de vaccin Pfizer, 150.150 de doze. În primele trei tranșe România a primit 300 de mii de doze. 

Potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică, până acum au fost vaccinate 125.190 de persoane, dintre care 16.896 în ultimele 24 de ore.

Articole similare