Autoritățile au publicat lista afecțiunilor în funcție de care persoanele se încadrează în etapa a doua de vaccinare, alături de adulții cu vârste de peste 65 de ani.

autoritatile-au-publicat-lista-afectiunilor-in-functie-de-care-persoanele-se-incadreaza-in-etapa-a-doua-de-vaccinare,-alaturi-de-adultii-cu-varste-de-peste-65-de-ani.

Comunicatul integral emis de Grupul de Comunicare Strategică:

”Precizări privind populația la risc, cuprinsă în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19
Informăm opinia publică asupra faptului că în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populația la risc, reprezentată de:
a) Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
b) Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
În conformitate cu dovezile științifice actuale, în categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni:
– Diabet zaharat
– Obezitate
– Alte boli metabolice, inclusiv congenitale
– Afecțiuni cardiovasculare
– Afecțiuni renale
– Afecțiuni oncologice
– Afecțiuni pulmonare
– Afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down
– Afecțiuni hepatice moderate/severe
– Afecțiuni autoimune
– Imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA”.

Autoritățile au anunțat la începutul lunii că a doua etapă a campaniei naționale de vaccinare va începe după 15 ianuarie și va cuprinde circa cinci milioane de persoane. Astăzi Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a precizat că miercuri România va primi primele doze de vaccin Moderna, cel de-al doilea ser aprobat de Uniunea Europeană. Dozele sunt necesare, în contextul creșterii numărului de vaccinări.

Articole similare