Londra. Primarul Sadig Khan a declarat stare de urgență, ca urmarea a numărului mare de cazuri de coronavirus și supraaglomerării spitalelor. Doar ieri au fost raportate peste zece mii de infectări, iar în ultimele șapte zile numărul persoanelor spitalizate a crescut cu 27%.

londra-primarul-sadig-khan-a-declarat-stare-de-urgenta,-ca-urmarea-a-numarului-mare-de-cazuri-de-coronavirus-si-supraaglomerarii-spitalelor-doar-ieri-au-fost-raportate-peste-zece-mii-de-infectari,-iar-in-ultimele-sapte-zile-numarul-persoanelor-spitalizate-a-crescut-cu-27%.

”Situația este critică. Astăzi am declarat incident major la Londra, deoarece amenințarea pe care acest virus o reprezintă pentru orașul nostru este într-un moment critic. Unul din 30 de londonezi are acum COVID-19. Dacă nu luăm măsuri imediate, sistemul de sănătate (NHS) ar putea fi copleșit și vor muri mai mulți oameni”, a spus primarul Londrei, Sadiq Khanel. 

Primarul Londrei mai spune că în acest moment numărul persoanelor internate în spitale este cu 35% mai mare decât vârful atins în timpul primului val al pandemiei. 

Între 30 decembrie și 6 ianuarie, numărul pacienților cu Covid-19 din spitalele londoneze a crescut cu 27%, de la 5.524 la 7.034. În aceeași perioadă, numărul pacienților aflați pe ventilație mecanică a crescut cu 42%, ajungând la 908. 

Autoritățile au raportat ieri 10.150 de noi cazuri la Londra, iar numărul total de persoane infectate de la începutul pandemiei a trecut de 460 de mii.

Potrivit Reuters, rata de infectare în Londra este de o mie la suta de mii de locuitori.

Până acum, în Regatul Unit au fost vaccinate anti-Covid aproape 1,3 milioane de persoane.

Un incident major este definit ca fiind „dincolo de sfera operațiunilor obișnuite și care este foarte probabil să implice persoane rănite, pagube, perturbări sau riscuri pentru viața sau bunăstarea umană, serviciile esențiale, mediu sau securitatea națională”. Ultima oară când a fost declarat incident major în Londra a fost în 2017, când 72 de persoane au murit într-un incendiu.

Sursa: Reuters.

Articole similare