Iran. Gărzile Revoluționare au dezvăluit o bază subterană de rachete în Golful Persic, într-un moment de tensiune în creștere între Teheran și Washington.

iran-garzile-revolutionare-au-dezvaluit-o-baza-subterana-de-rachete-in-golful-persic,-intr-un-moment-de-tensiune-in-crestere-intre-teheran-si-washington.

Generalul iranian Hossein Salami a declarat că „este una dintre numeroasele baze care găzduiesc rachetele strategice ale Marinei Gardienilor” și că „aceste rachete au raza de sute de kilometri, se bucură de o mare precizie și de o putere distructivă uriașă și pot depăși echipamentul de război al inamicului”.

Anul trecut, gardienii au declarat că Iranul a construit „orașe rachete” subterane de-a lungul coastei Golfului și au avertizat despre un „coșmar pentru dușmanii Iranului”.

Acest eveniment vine în contextul confruntărilor periodice din Golf între gărzi și armata SUA, care a acuzat marina gărzilor că a trimis bărci de atac rapide pentru a hărțui navele de război americane când treceau prin strâmtoarea Hormuz.

Tensiunile au între Teheran și Washington s-au accentuat din 2018, când președintele Donald Trump a renunțat la Acordul Nuclear din 2015 dintre Iran și șase puteri mondiale, care limitează programul nuclear al Republicii Islamice și a reimpus sancțiuni care au afectat economia țării.

Sursa: Reuters.

Articole similare