BBC: O asistentă medicală din Țara Galilor a contractat Covid în timp ce aștepta cea de-a doua doză de vaccin, în condițiile amânării acesteia de către autorități din cauza dificultăților de aprovizionare. Experții avertizează că niciun vaccin nu este 100% eficient, iar rolul acestuia este să reducă riscurile.

bbc:-o-asistenta-medicala-din-tara-galilor-a-contractat-covid-in-timp-ce-astepta-cea-de-a-doua-doza-de-vaccin,-in-conditiile-amanarii-acesteia-de-catre-autoritati-din-cauza-dificultatilor-de-aprovizionare-expertii-avertizeaza-ca-niciun-vaccin-nu-este-100%-eficient,-iar-rolul-acestuia-este-sa-reduca-riscurile.

Asistenta medicală, care a preferat să nu îi fie dezvăluită identitatea, și-a exprimat frustrarea și îngrijorarea legată de întârzierea celei de-a doua doze, care în schema de tratament a Pfizer/BioNTech trebuie administrată după 21 de zile, dar a fost amânată la patru săptămâni de către autoritățile britanice, pentru a putea administra prima doză mai multor persoane. 

Ea a declarat pentru BBC că moralul în rândul colegilor săi a fost la un nivel minim și că s-a simțit “furioasă și cu inima frântă” după ce a fost infectată: “Mă simt dezarmată și supărată pe modul în care sunt tratați cei din prima linie. Prima doză mi-a dat liniște sufletească. M-a făcut să mă simt mai în siguranță și să știu că fac ceea ce trebuie pentru familia mea. Dar era un fals sentiment de securitate”.

BBC precizează că asistenta a prezentat simptome de tuse și febră, dar ea a precizat că a avut simptome mai ușoare decât membrii nevaccinați ai familiei sale. “Am văzut cât de grav mi-a afectat familia. Vreau ca oamenii să vadă la ce suntem expuși și cât de neprotejați suntem. Multe asistente se simt neprotejate și nesusținute”, a mai spus ea.

Experții avertizează că cei care se vaccinează trebuie să respecte în continuare normele de prevenire a infectării cu coronavirus, așa cum ar fi purtarea măștii sau păstrarea distanței fizice de alte persoane. Rolul vaccinării este acela de a preveni dezvoltarea unei forme grave a bolii, iar vaccinul de la Pfizer/BioNTech este eficient în 95% din cazuri, dar asta la o săptămână după administrarea celei de a doua doze.  

Sursa: BBC.

Articole similare