Europa a depășit 25 de milioane de cazuri de coronavirus. Mai multe state au reintrodus sau au extins restricțiile, iar reaprinderea pandemiei pare să fi copleșit sistemele sanitare.

europa-a-depasit-25-de-milioane-de-cazuri-de-coronavirus-mai-multe-state-au-reintrodus-sau-au-extins-restrictiile,-iar-reaprinderea-pandemiei-pare-sa-fi-coplesit-sistemele-sanitare.

Potrivit bilanțului Reuters, Europa a înregistrat cel puțin 25.016.506 de cazuri de coronavirus și 559.863 de decese, de la începutul pandemiei. În ultimele zile au fost raportate peste un milion de cazuri noi la fiecare patru zile.

Cu doar o zecime din populația lumii, Europa rămâne cea mai afectată regiune de pandemie, cu aproape 30% din cazurile și decesele provocate de COVID-19, la nivel mondial.

Marea Britanie.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat marți o nouă carantiu națională care va dura cel puțin șase săptămâni, avertizând că noua tulpină de coronavirus, identificată pentru prima dată în Marea Britanie, se răspândește atât de rapid încât riscă să ducă la prăbușirea sistemul sanitar în 21 de zile.

Germania.

În prezent raportează cele mai multe decese zilnice din regiune, și-a prelungit carantina la nivel național până la sfârșitul lunii ianuarie. Cancelarul Angela Merkel a avertizat că spitalele din toată țara erau deja copleșite, în special unitățile de terapie intensivă.

Italia.

Restricțiile impuse pentru perioada sărbătorilor de iarnă au fost prelungite până la 15 ianuarie.

Grecia.

Guvernul a impus carantina strictă din 3 ianuarie până în 11 ianuarie.

Țările din estul Europei însumează peste 30% din numărul de cazuri de pe continent.

Sursa: Reuters, Worldometers.

Articole similare