SUA. Mii de susținători ai președintelui Trump s-au adunat la Washington D.C., cu câteva ore înainte de validarea formală în Congres a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale. Trump a susținut într-un discurs că nu va admite niciodată rezultatul.

sua-mii-de-sustinatori-ai-presedintelui-trump-s-au-adunat-la-washington-dc,-cu-cateva-ore-inainte-de-validarea-formala-in-congres-a-victoriei-lui-joe-biden-in-alegerile-prezidentiale-trump-a-sustinut-intr-un-discurs-ca-nu-va-admite-niciodata-rezultatul.

Donald Trump a urcat pe scena amplasată în fața Casei Albe și a susținut un discurs în care a acuzat măsluirea procesului de votare și a celui de numărare a voturilor.

“Nu vom admite niciodată rezultatul” a spus Donald Trump, susținând în mod fals că a câștigat cu o marjă mai mare împotriva lui Biden decât în 2016 împotriva lui Hillary Clinton. Președintele în funcție a pus permanent sub semnul întrebării rezultatele alegerilor fără nicio dovadă. A repetat că vicepreședintele Mike Pence, care supraveghează certificarea votului colegiului electoral, poate răsturna alegerile: “Dacă Mike Pence face ceea ce trebuie, noi câștigăm alegerile”.

Președintele american continuă să sfideze rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie și să își proclame victoria, deși până acum nu a reușit să aducă dovezi că alegerile au fost fraude, iar toate acțiunile în instanță deschise de echipa sa de campanie au fost respinse de judecători.

Chiar în ziua în care Congresul urmează să valideze formal victoria lui Joe Biden, Trump i-a cerut vicepreședintelui Mike Pence să blocheze procesul și să răstoarne rezultatul alegerilor. Procedura din Congres, care în mod normal ar trebui să fie o formalitate, se desfășoară sub o înaltă tensiune, sporită de presiunea străzii și de eforturile lui Donald Trump de a face o ultimă încercare de a contesta victoria contracandidatului său democrat.

„Statele vor să își corecteze voturile, despre care știu că sunt bazate pe iregularități și fraudă, iar procesul corupt nu a primit aprobarea legislativului. Mike Pence nu trebuie decât să le trimită înapoi către state ȘI CÂȘTIGĂM. Fă-o, Mike, acesta este momentul pentru curaj extrem!”, a scris Trump pe Twitter, conform Digi24.

În urmă cu trei zile, Washington Post a publicat o înregistrare audio în care Donald Trump exercită presiuni asupra unui înalt oficial al statului Georgia și îi cere să “găsească” voturi pentru a răsturna rezultatul alegerilor.

Articole similare