Guvernul discută variante de salarizare a profesorilor și în funcție de performanță. Ministrul Educației a inițiat consultări cu sindicatele, cu Consiliul Elevilor și asociațiile de părinți.

guvernul-discuta-variante-de-salarizare-a-profesorilor-si-in-functie-de-performanta-ministrul-educatiei-a-initiat-consultari-cu-sindicatele,-cu-consiliul-elevilor-si-asociatiile-de-parinti.

“Nu vă ascund faptul că în cursul zilei de mâine vor exista consultări cu sindicatele, cu Consiliul Elevilor din România, cu Consiliul Rectorilor și asociația părinților, la care se va discuta inclusiv despre salarizarea cadrelor didactice” a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la finalul ședinței de guvern.

Ministrul a explicat: ”Cadrele didactice din România merită un regim motivant de salarizare. În costul standard per elev, această componenta s-a dublat în ultimii patru ani și a ajuns 6.111 lei destinați salariilor în 2020. În același timp, componenta destinată tuturor cheltuielilor școlilor (încălzire, igienizare, protecție anti-COVID, pregătire profesională) este de 387 de lei per elev. Urgența este o creștere semnificativă a costului standard per elev ca școlile să poată funcționa. Există posibilitatea să introducem poate o componentă salarială de motivare în funcție de performanță, prin Planul Național de Redresare și Reziliență”.

În aceeași declarație de presă, ministrul a mai precizat că guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care a reglementat închierea semestrului I, mai exact perioada 11 ianuarie – 8 februarie, adică perioada dintre vacanța de iarnă și cea intersemestrială. Astfel, semestrul I se va încheia online. Cîmpeanu a mai adăugat: În condițiile în care pandemia afectează încă sănătatea, se impune adoptarea cadrului legal astfel încât cadrele și elevii să beneficieze de dreptul la educație și sănătate. Demonstrăm, în același timp, dorința guvernului de a face cursurile în format clasic din semestrul doi, sub rezerva situației epidemiologice”.

Articole similare