MApN anunță că un detaşament alcătuit din aproximativ 90 de militari ai Forţelor Aeriene SUA și aeronave MQ-9 Reaper a fost dislocat la baza din Câmpia Turzii, unde va desfășura misiuni în următoarele luni.

mapn-anunta-ca-un-detasament-alcatuit-din-aproximativ-90-de-militari-ai-fortelor-aeriene-sua-si-aeronave-mq-9-reaper-a-fost-dislocat-la-baza-din-campia-turzii,-unde-va-desfasura-misiuni-in-urmatoarele-luni.

Ministerul Apărării Naționale anunță că aeronavele teleghidate sunt însoțite de 90 de militari americani, iar în misiunile acestora, Forţele Aeriene Române vor asigura sprijinul tehnic, operațional și logistic, pe toată perioada dislocării acestora în România.

MQ-9 Reaper este probabil cea mai temută dronă americană de atac, o aeronavă capabilă să efectueze misiuni de zbor telecomandate de la distanță, cu o rază de acțiune de aproape două mii de kilometri. Este folosită în special pentru atac la sol și poate transporta 1,7 tone de armament. Deși nu a existat o comunicare oficială în acest sens, specialiștii militari au considerat că, cel mai probabil dronele Reaper au fost folosite în atacul american de acum un an, din Irak, în care a fost ucis generalul iranian, Qassem Soleimani.

Sursă: MApN

Sursă foto: U.S. Air Force

Articole similare