Iranul anunță că va acorda despăgubiri de 150 de mii de dolari familiilor fiecărei victime din avionul ucrainean doborât, la începutul anului, de către Gardieni Revoluției.

iranul-anunta-ca-va-acorda-despagubiri-de-150-de-mii-de-dolari-familiilor-fiecarei-victime-din-avionul-ucrainean-doborat,-la-inceputul-anului,-de-catre-gardieni-revolutiei.

Într-un comunicat de presă emis de guvern și preluat de agenția de presă de stat IRNA, se arată: ”Cabinetul aprobă 150 de mii de dolari sau suma echivalentă în euro familiilor și supraviețuitorilor fiecărei victime rezultate în urma doborârii avionului. Sumele vor fi alocate cât de curând posibil”.

La începutul anului, pe 3 ianuarie, generalul iranian Qasem Soleimani a fost asasinat în Irak, în urma unei acțiuni realizate cu o dronă militară americană. Tensiunile au escaladat, iar cele două țări au trecut la intensificarea acțiunilor militare. Cinci zile mai târziu, Gardienii Revoluției au doborât avionul ucrainean. Ulterior, au explicat că au confundat aparatul de zbor cu o rachetă de război despre care credeau că a fost lansată de SUA.

Ministrul iranian al Dezvoltării și Drumurilor a anunțat astăzi că raportul final în cazul incidentului a fost finalizat și va fi trimis reprezentanților tuturor țărilor implicate.

Sursa: Reuters.

Articole similare