Croația. Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în apropierea capitalei Zagreb, cu pagube materiale importante. Din primele informații, șase persoane, între care o fetiță de 12 ani, au decedat.

croatia-un-cutremur-cu-magnitudinea-de-6,4-a-avut-loc-in-apropierea-capitalei-zagreb,-cu-pagube-materiale-importante-din-primele-informatii,-sase-persoane,-intre-care-o-fetita-de-12-ani,-au-decedat.

UPDATE ora 20:20 Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, citat de Euronews, au decedat o fetiță de 12 ani și cinci bărbați. Alte alte 26 de persoane au fost rănite, dintre care au suferit răni grave.

UPDATE ora 19:50: Bilanțul persoanelor decedate a ajuns la cinci, potrivit Associated Press. Alte 20 de persoane sunt rănite.

UPDATE ora 15:25: Serviciile de urgență spun că multe persoane au fost rănite, au fracturi și contuzii, dar nu dau deocamdată un bilanț. Televiziunea N1 relatează că o fetiță de 12 ani a decedat.

Potrivit Centrului German de Cercetare pentru Geoștiințe GFZ, seismul s-a produs la adâncimea de 10 kilometri. Centrul Seismologic Mediteranean European spune că seismul s-a produs la 46 de kilometri sud-est de Zagreb. 

Din primele informații, pagubele materiale sunt importante: s-au prăbușit acoperișurile și fațadele unor clădiri, iar altele au căzut în întregime.

Aceeași zonă a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade Richter luni. Cutremurul a fost resimțit în toată țara, dar și în Serbia și Bosnia.

Imagini de la fața locului:

Sursă: Reuters

Articole similare