Finlanda. Mai mulți parlamentari au fost ținta unui atac cibernetic, în toamnă. Biroul finlandez de Investigații nu are informații despre autorii atacului sau volumul de date compromise.

finlanda-mai-multi-parlamentari-au-fost-tinta-unui-atac-cibernetic,-in-toamna-biroul-finlandez-de-investigatii-nu-are-informatii-despre-autorii-atacului-sau-volumul-de-date-compromise.

În cadrul atacului, hackerii au accesat conturile de e-mail ale mai multor parlamentari. “Incidentul nu este întâmplător. În această etapă, există posibilitatea ca hackerii necunoscuți să poată obține informații fie în beneficiul unui stat străin, fie ca să facă rău Finlandei” a declarat Tero Muurman, inspector șef la Biroului Național de Investigații (NBI).

Nici președintele parlamentului, nici NBI nu au oferit detalii cu privire la ce informații furate și nici nu au precizat momentul exact când a avut loc atacul, ci doar că a fost în toamnă.

Parlamentul și-a anunțat cooperarea cu NBI în ancheta asupra atacului: “Atacul cibernetic asupra parlamentului este un atac grav asupra democrației noastre și asupra societății finlandeze”, a declarat președintele parlamentului, Anu Vehvilainen.

Finlanda s-a confruntat în ultimii ani cu o serie de atacuri asupra infrastructurii IT de stat, incluzând închiderea site-urilor web pentru câteva ore.

Sursă: Reuters

Articole similare