Rusia. Vladimir Putin a decis să se vaccineze cu Sputnik V. Campania de vaccinare a început oficial pe 5 decembrie.

rusia-vladimir-putin-a-decis-sa-se-vaccineze-cu-sputnik-v-campania-de-vaccinare-a-inceput-oficial-pe-5-decembrie.

Președintele rus Vladimir Putin va primi vaccinul Sputnik V împotriva coronavirusului, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“A spus că va fi vaccinat, a luat această decizie și aștepta până la finalizarea tuturor formalităților”, a spus purtătorul de cuvânt.

Rusia a lansat un program voluntar de vaccinare cu vaccinul Sputnik V produs în țară la începutul lunii decembrie, iar primii care au primit serul au fost grupurile vulnerabile din Moscova.

Persoanele cu vârsta peste 60 de ani se vor putea vaccina de asemenea, începând de luni, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin. Ministerul rus de Sănătate a anunțat de câteva zile că vaccinul a fost aprobat pentru utilizarea și de către persoanele în vârstă, după un proces de analiză distinct.

Reuters notează că Vladimir Putin a lucrat în principal de la distanță, a participat la videoconferințe și și-a limitat călătoriile. În august, președintele spunea că una dintre fiicele sale a participat la studiul clinic al vaccinului și s-a simțit bine după aceea.

Sursă: Reuters

Articole similare