Marea Britanie. AstraZeneca începe testele pentru un nou tratament cu anticorpi împotriva coronavirusului. Caută 1.125 de voluntari din întreaga lume.

marea-britanie-astrazeneca-incepe-testele-pentru-un-nou-tratament-cu-anticorpi-impotriva-coronavirusului-cauta-1125-de-voluntari-din-intreaga-lume.

Este vorba de o combinație de anticorpi (denumirea științifică – AZD7442), dezvoltată de compania farmaceutică și examinată de UCL Hospitals NHS Trust. Virusologul UCLH, dr. Catherine Houlihan, a declarat pentru SkyNews că “această combinație de anticorpi poate neutraliza virusul și sperăm să descoperim că administrarea acestui tratament prin injecție poate duce la o protecție imediată împotriva dezvoltării COVID- 19 la persoanele care au fost expuse și pentru care ar fi prea târziu să se mai vaccineze.”

Deocamdată au fost inoculate cu medicamentul experimental doar zece persoane, iar UCLH își propune să recruteze 1.125 de voluntari din întreaga lume, în special din grupuri sociale expuse – personal medical, studenți care locuiesc în campusuri, militari sau angajați care nu pot lucra de la domiciliu.

În SUA, companiile Eli Lilly și Regeneron (de care a beneficiat și Donald Trump, atunci când a fost infectat) au primit aprobarea de urgență pentru tratamente pe bază de anticorpi, dar ambele au precizat că acestea sunt eficiente doar în cazurile de severitate medie a bolii Covid-19.

Sursa: Sky News

Articole similare