Fosta reședință a lui Michael Jackson, Neverland, cumpărată de miliardarul Ron Burkle, fost prieten al cântărețului, pentru doar 22 milioane de dolari. Este un sfert din prețul inițial.

fosta-resedinta-a-lui-michael-jackson,-neverland,-cumparata-de-miliardarul-ron-burkle,-fost-prieten-al-cantaretului,-pentru-doar-22-milioane-de-dolari-este-un-sfert-din-pretul-initial.

Domeniul de 1,100 hectare din California, a fost scos la vânzare în 2015, pentru 100 milioane de dolari. În cei cinci ani de atunci, casa a fost scoasă și reintrodusă pe lista de vânzare de multe ori, cel mai recent preț cerut fiind de 31 milioane de dolari. 

Michael Jackson a plătit aproximativ 20 de milioane de dolari pentru Neverland, în 1987, numind-o după o insula fictivă din povestea Peter Pan. La origine o fermă, aceasta a fost transformată într-un complex de divertisment pentru copii, construind o grădină zoologică și un amplu spațiu de joacă. 

Între 1990 și 2000, reședința a fost centrul scandalului în care a fost implicat Michael Jackson, existând suspiciunea că ar fi fost locul unor abuzuri sexuale. După ce a fost judecat de pedofilie și achitat în 2005, cântărețul s-a mutat în Los Angeles, unde a și murit în 2009. 

Fosta reședință a artistului a fost redenumită Sycamore Valley Ranch (în traducere – Ferma din Valea Paltinilor), și a suferit o renovare masivă după moartea acestuia.

Sursă alternativă: BBC

Articole similare