Grupul de Comunicare Strategică: “Evoluția (epidemiei) este pe o pantă vizibil descendentă. Numărul cazurilor săptămânale aproape s-a înjumătățit în ultima lună”. Totuși, potrivit INSP, săptămâna trecută au fost efectuate cele mai puține teste din ultimele trei luni, iar rata de pozitivitate a rămas peste 20%.

grupul-de-comunicare-strategica:-“evolutia-(epidemiei)-este-pe-o-panta-vizibil-descendenta-numarul-cazurilor-saptamanale-aproape-s-a-injumatatit-in-ultima-luna”-totusi,-potrivit-insp,-saptamana-trecuta-au-fost-efectuate-cele-mai-putine-teste-din-ultimele-trei-luni,-iar-rata-de-pozitivitate-a-ramas-peste-20%.

Comunicatul Grupului de Comunicare Strategică: 

“În acest moment evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă. Dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60 de mii de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel național, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri.

Evoluția defalcată pe săptămâni:

 Este foarte important să menținem o evoluție descendentă a cazurilor de persoane nou confirmate și putem realiza acest lucru doar respectând regulile sanitare.

În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare, printre altele, următoarele măsuri:

  • Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie;
  • Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);
  • Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;
  • Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.”

Cu toate acestea, INSP a transmis ieri că, în săptămâna 14-20 decembrie, au fost efectuate puțin peste 150 de mii de teste, cu circa 50 de mii mai puține față de cele efectuate săptămânal la sfârșitului lui octombrie și începutul lui noiembrie și mult sub capacitatea de testare. 

Articole similare