Anglia. Autoritățile extind numărul zonelor plasate în carantină (la nivelul 4 alertă), din cauza noii tulpini de coronavirus. Măsura intră în vigoare pe 26 decembrie.

anglia-autoritatile-extind-numarul-zonelor-plasate-in-carantina-(la-nivelul-4-alerta),-din-cauza-noii-tulpini-de-coronavirus-masura-intra-in-vigoare-pe-26-decembrie.

Zonele vizate sunt Sussex, Oxfordshire, Suffolk, Norfolk, Cambridgeshire, Hampshire (cu excepția New Forest) și părțile din Essex și Surrey care nu erau deja în carantină. 

Marea Britanie a raportat aproape 40.000 de noi cazuri și 744 de decese, miercuri. Este cel mai mare număr de persoane decedate de COVID-19 într-o zi, din aprilie până în prezent. Noua tulpină de coronavirus, mai contagioasă, a provocat o presiune uriașă pe sistemul sanitar.

”În acest context al infecțiilor și internărilor în creștere, al numărului tot mai mare de oameni care mor din cauza coronavirusului, este vital să luăm atitudine. Pur și simplu, nu putem avea genul de Crăciun pe care îl dorim cu toţii”, a declarat ministrul Sănătății Matt Hancock.

Surse alternative: BBC, Guardian

Articole similare