SUA. Joe Biden spune că Pentagonul refuză să informeze echipa acestuia cu privire la mai multe probleme, inclusiv la atacul cibernetic recent atribuit Rusiei.

sua-joe-biden-spune-ca-pentagonul-refuza-sa-informeze-echipa-acestuia-cu-privire-la-mai-multe-probleme,-inclusiv-la-atacul-cibernetic-recent-atribuit-rusiei.

“Este un risc imens care continuă. Nu am văzut dovezi care să confirme că situația este sub control. Departamentul Apărării nici măcar nu ne informează. Vă promit că va exista un răspuns. Când voi fi informat despre amploarea pagubei şi identitatea responsabililor, fiți siguri că vom răspunde într-un mod echivalent. Acest atac a avut loc sub supravegherea lui Donald Trump, în timp ce el nu se uita”, a spus Joe Biden în cadrul unei conferințe de presă. 

Comentariile președintelui ales la adresa Pentagonului vin și după ce instituția a decis să amâne întâlnirile ce au ca scop procesul de tranziție între președinți. Deși Pentagonul susține că atât oficialii săi, cât și cei ai administrației Biden au hotărât de comun acord să ia o pauză de la discuții, un purtător de cuvânt al echipei lui Biden a spus că o astfel de hotărâre nu există și că “este îngrijorat de acest blocaj brusc în discuții”.

Biden spune că o cooperare limitată din partea Pentagonului îl împiedică să înțeleagă și să pregătească un răspuns pentru multe din problemele cu care se va confrunta după preluarea mandatului.

Deși Donald Trump a evitat să ateste presupusul rol al Moscovei în atacul cibernetic, spunând că “totul este sub control”, atât secretarul de stat Mike Pompeo, cât și procurorul general William Barr susțin că Rusia este în spatele atacului. 

Surse alternative: Business Insider, Reuters

Articole similare