Analiză INSP. Săptămâna trecută au fost efectuate cele mai puține teste pentru coronavirus din ultimele 11 săptămâni, mult sub capacitatea de testare. 37% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Ilfov, Iași, Timiș și Constanta, iar rata de pozitivare la nivel național a scăzut sub 25%.

analiza-insp-saptamana-trecuta-au-fost-efectuate-cele-mai-putine-teste-pentru-coronavirus-din-ultimele-11-saptamani,-mult-sub-capacitatea-de-testare-37%-din-totalul-cazurilor-s-au-inregistrat-in-bucuresti,-ilfov,-iasi,-timis-si-constanta,-iar-rata-de-pozitivare-la-nivel-national-a-scazut-sub-25%.

În săptămâna 14-20 decembrie au fost efectuate puțin peste 150 de mii de teste, cu circa 50 de mii mai puține față de cele efectuate săptămânal la sfârșitului lui octombrie și începutul lui noiembrie și mult sub capacitatea de testare. Fostul premier Ludovic Orban declara la mijlocul lunii noiembrie că România are o capacitate de 53-54 de mii de teste COVID pe zi.

Institutul Național de Sănătate Publică transmite că, în perioada 14-20 decembrie, 36,9% din totalul cazurilor de COVID au fost raportate în București, Ilfov, Iași, Timiș și Constanța. De asemenea, precizează că unul din 66 de cazuri a fost confirmat la un lucrător din cadrul personalului medical.

O treime dintre decesele provocate de COVID săptămâna trecută s-au înregistrat în București, Timiș, Constanța, Iași și Bihor. Din totalul deceselor:

  • 84,3% au fost la persoane peste 60 ani;
  • 59,5% din decese au fost la bărbați;
  • 85,1% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Raport Saptamanal (EpiSaptamana50)

Articole similare