Germania. Analiștii estimează că economia se va contracta cu 1% în ultimul trimestru din 2020, din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, și că scăderea va continua și în 2021.

germania-analistii-estimeaza-ca-economia-se-va-contracta-cu-1%-in-ultimul-trimestru-din-2020,-din-cauza-masurilor-de-prevenire-a-raspandirii-coronavirusului,-si-ca-scaderea-va-continua-si-in-2021.

Al doilea set de măsuri restrictive impuse că răspuns la creșterea numărul de infecții cu coronavirus va afecta economia germană în această iarnă, consideră institutul de cercetare DIW, care prognozează o scădere de 1% în ultimul trimestru al anului.

Institutul precizează că deși economia a recuperat o mare parte din terenul pe care îl pierduse în timpul măsurilor de izolare din martie, restricțiile impuse recent vor avea din nou costuri serioase pentru economie.

Primul trimestru al anului 2021 va marca o scădere a celei mai mari economii din Europa cu chiar mai mult decât în trimestrul actual, a spus DIW, adăugând că lucrurile nu se vor îmbunătăți până la terminarea carantinei.

Guvernul german a închis majoritatea magazinelor la începutul lunii decembrie, după ce un blocaj parțial din luna anterioară nu a dus la oprirea creșterii noilor cazuri de COVID-19. 

Pe 18 decembrie Germania a raportat peste 30 de mii de cazuri de coronavirus într-o zi, pentru prima dată de la debutul pandemiei.

Sursă: Reuters

Articole similare